Monday, July 15, 2013

Εικονες που εχει ''δανειστει'' ο Χριστιανισμος!!!! απο την αρχαια Ελλαδα



Photo: Aπό το άγαλμα του αυτοκράτορα Τραϊανού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας βλεπουμε το Γοργόνειο και τον Ηρακλή που πλαισιώνεται από δύο γρύπες. Μαλλον απο το θάνατο και την αποθεωσή του......Ο Ηρακλής πήρε κάποτε χρησμό, που του μιλούσε για το τέλος των δεινών του. Δεν εξηγούσε όμως τίποτα περισσότερο για τον τρόπο, με το οποίο αυτό θα πραγματοποιόταν. ....Τη στιγμή που ο Κενταυρος Νέσσος πέθαινε από τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλή οταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη Δηιάνειρα.Της εκμυστηρεύθηκε ότι ο σύζυγός της δεν την αγαπούσε πια, και ότι για να ξανακερδίσει την αγάπη του, έπρεπε να του δώσει να φορέσει έναν χιτώνα, αφού τον βουτήξει πρώτα μέσα στο αίμα του λιγο πριν πεθάνει. Η Δηιάνειρα, η οποία δεν ήξερε ότι το αίμα του Νέσσου ήταν δηλητηριασμένο από τα βέλη, έδωσε τον χιτώνα στον ήρωα. Οι πόνοι του Ηρακλή ήταν τόσο φρικτοί, ώστε τρελάθηκε και, ανάβοντας φωτιά πάνω στην κορυφή του βουνού Οίτη, κάηκε ζωντανός. Ακόμα και σήμερα, η υψηλότερη κορυφή αυτού του βουνού ονομάζεται Πυρά.

Μετά το θάνατό του, ο Ηρακλής αποθεώθηκε, έγινε δηλαδή θεός της δύναμης και της ρώμης, και αρχηγός των ηρώων. Ο Δίας τον πήρε στον Όλυμπο και τον πάντρεψε με τη θεά της νιότης, την Ήβη.Aπό το άγαλμα του αυτοκράτορα Τραϊανού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας βλεπουμε το Γοργόνειο και τον Ηρακλή που πλαισιώνεται από δύο γρύπες. Μαλλον απο το θάνατο και την αποθεωσή του......Ο Ηρακλής πήρε κάποτε χρησμό, που του μιλούσε για το τέλος των δεινών του. Δεν εξηγούσε όμως τίποτα περισσότερο για τον τρόπο, με το οποίο αυτό θα πραγματοποιόταν. ....Τη στιγμή που ο Κενταυρος Νέσσος πέθαινε από τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλή οταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη Δηιάνειρα.Της εκμυστηρεύθηκε ότι ο σύζυγός της δεν την αγαπούσε πια, και ότι για να ξανακερδίσει την αγάπη του, έπρεπε να του δώσει να φορέσει έναν χιτώνα, αφού τον βουτήξει πρώτα μέσα στο αίμα του λιγο πριν πεθάνει. Η Δηιάνειρα, η οποία δεν ήξερε ότι το αίμα του Νέσσου ήταν δηλητηριασμένο από τα βέλη, έδωσε τον χιτώνα στον ήρωα. Οι πόνοι του Ηρακλή ήταν τόσο φρικτοί, ώστε τρελάθηκε και, ανάβοντας φωτιά πάνω στην κορυφή του βουνού Οίτη, κάηκε ζωντανός. Ακόμα και σήμερα, η υψηλότερη κορυφή αυτού του βουνού ονομάζεται Πυρά.

Μετά το θάνατό του, ο Ηρακλής αποθεώθηκε, έγινε δηλαδή θεός της δύναμης και της ρώμης, και αρχηγός των ηρώων. Ο Δίας τον πήρε στον Όλυμπο και τον πάντρεψε με τη θεά της νιότης, την Ήβη.

No comments:

Post a Comment